DIVERGENTE MERIDIANEN

Jing bie, ja die!

LESDATUM 2021

5 juni

Aanmelden:

inschrijfformulier

7 Jaar geleden studeerde ik in Zürich, Zwitserland. Je kunt je de setting wel voorstellen: in een kleine ruimte stoeltjes met studenten, en een patiënt die door de docent behandeld wordt. Geboeid zat ik met mijn 20 medestudenten te kijken hoe de docent de divergente meridianen gebruikte. Dat je deze meridianen ook kon gebruiken in een behandeling, triggerde mijn nieuwsgierigheid. Dat wilde ik ook kunnen, en hij heeft het mij geleerd.

Divergente meridianen, jing bie! Nu ben ik onderzoekend van aard en daarom heb ik mij de afgelopen twee jaar verder verdiept in de theorie en toepassing van de divergente meridianen. Ik heb nagezocht waar mijn docent zijn kennis heeft opgedaan en uitgeplozen wat er nog meer geschreven is over de jing bie. En zo kwam ik van alles te weten.

Ik neem je graag mee in mijn zoektocht en mijn bevindingen. Mijn masterclass gaat over de achtergronden en behandelmogelijkheden van de jing bie. Ben je al nieuwsgierig?

Na mijn lezing weet je:

  • hoe het verloop van de jing bie is beschreven in de Ling Shu;
  • wat de huidige beschrijving van het algemene verloop is;
  • wat de algemene functie van de jing bie is;
  • welke functie elk van de 12 jing bie afzonderlijk heeft;
  • en voor welke pathologie je ze kunt gebruiken.

Ik gebruik de jing bie dagelijks in mijn praktijk en ik laat je graag zien hoe ik dat doe. Ik licht de huidige diagnostische- en behandelmethoden toe. Natuurlijk maken we ook behandelplannen en dat doen we aan de hand van casuïstiek.  Een dag is te kort om alles van mijn zoektocht te delen. De nadruk in deze masterclass ligt op het behandelen van fysieke klachten. Maar natuurlijk maken we ook een uitstapje naar het behandelen van mentaal-emotionele klachten met de jing bie. Zo kun jij er de volgende dag in de praktijk zelf mee aan de slag!

voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor acupuncturisten, tuina-therapeuten, shiatsu- therapeuten en TCM-studenten in het laatste jaar.

direct toepasbaar
Ik werk vanuit een reële benadering waarbij ik zorg voor een goede implementatie in de praktijk waarin je werkt. Mijn lessen zijn gebaseerd op actief en ervarend leren.

accreditatie
Accreditatie is verkregen bij de NVA (code AT), bij de Zhong (categorie 1) en bij de NWP.

studiebelasting en studiemateriaal 
De studiebelasting is per dag 6 uur. Er is geen voorbereidingstijd voor de lesdagen en er hoeft geen studiemateriaal te worden aangeschaft. Er is geen examen.

De presentatie met aanbevolen literatuur wordt na de masterclass binnen 5 werkdagen verstuurd.

vrijstelling
Het is niet mogelijk om vrijstellingen te krijgen voor deze masterclass.

data, locatie en kosten
Lestijden zijn van 09.30-16.15 uur. De masterclass vindt plaats in Haarlem in het Stoflab.
Jouw investering bedraagt €130.

aanmelden
Aanmelden voor de masterclass doe je door het inschrijfformulier in te vullen en een email te sturen naar info@centrumsebregts.nl