23-09-23

gastcollege Qing Bai

10 Hemelvensterpunten en 5 Ling-punten

neem afscheid van je oude patronen

Is de pijn in je elleboog alleen maar pijn in je elleboog of geeft het lichaam een andere boodschap af? Probeer je iets stevig vast te houden? Zo bekijk je de klacht op verschillende niveaus. 

Vraagt de klacht om beweging op shen niveau dan kunnen Hemelvensterpunten en Ling-punten worden ingezet. Hemelvensterpunten brengen gesomatiseerde klachten naar het bewustzijn en maken het mogelijk om patronen te doorbreken. Beide puntgroepen ondersteunen de groei naar een vernieuwd perspectief, helpen zo oude overtuigingen te laten gaan en dus van jouw oude patronen afscheid te nemen.

De 10 Hemelvensterpunten zijn: LO 3, PC 1, ST 9, LI 18, SJ 16, SI 16, SI 17, RM 22, DM 16, BL 10. Hoe komt het dat deze punten in een de groep met de naam Hemelvensterpunten zijn ingedeeld? Welke lichamelijke klachten behandelen ze? Hoe pas je ze toe op het niveau van shen? 

En dan zijn er nog de 5 Ling-punten: HT 2, HT 4, GB 18, DM 10, KID 24. Welke overeenkomsten zijn er tussen de Ling-punten en de Hemelvensterpunten? Ling is het yin-aspect van de ziel en shen het yang-aspect. Hoe bepaal je welke puntengroep je kiest en waar gebruik je ze voor? 

In de masterclass krijg je een antwoord op al deze vragen. Alle Hemelvensterpunten en de Ling-punten worden afzonderlijk besproken.  Kenmerkend voor de masterclass is de heldere structuur en de praktische toepassing in de praktijk. Je kunt direct met je opgedane kennis aan de slag!