03-06-23

gastcollege op Qing Bai

xi-cleft punten

praktijkles

Voor wie is deze bijscholing?

Deze bijscholing is bedoeld voor therapeuten die reeds xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen hebben gevolgd.

Wanneer je acupuncturist bent, ga je tijdens deze dag oefenen met naalden. Ben je shiatsu-therapeut, dan werk je met dezelfde punten maar dan met massage.

Inhoud bijscholing

Deze praktische bijscholing is voor acupuncturisten die eerder de bijscholing ‘xi-cleft punten: fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen’ gevolgd hebben.
Pijnklachten en emotionele blokkades kun je op vele verschillende manieren behandelen. Deze praktische scholing richt zich op het behandelen van deze klachten met de Akabane-techniek en de xi-cleft punten. Je leert de Akabane-techniek als diagnostische middel en behandelmethode toepassen bij het behandelen van pijnklachten. Tevens kun je na de anamnese, het observeren en palperen van de xi-cleft punten beoordelen of deze punten gebruikt kunnen worden in de behandeling van pijnklachten of hardnekkige emotionele blokkades. Is dat het geval, dan vertaal je jouw diagnose naar een behandelstrategie.
Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist maakt de docent gebruik van casuïstiek en interactieve werkvormen. De praktische toepassingsmogelijkheden van de Akabane-techniek en xi-cleft punten oefen je in kleine groepjes. Zo kun je er direct mee aan de slag in je eigen praktijk.

Wat komt er in deze praktijkles aan bod

  • 12 xi-cleft punten van de hoofdmeridiaan lokaliseren en observeren
  • 4 xi-cleft punten van de extra meridianen lokaliseren en observeren
  • voorbeelden van technieken voor palpatie van de 16 xi-cleft punten. Bij het palperen is er aandacht voor het verloop van de hoofdmeridiaan.
  • conclusies trekken op basis van de observaties en palpaties
  • behandeltechnieken xi-cleft punten voor lichamelijke en mentaal-emotionele pathologie
  • Akabane-techniek als diagnostisch middel en behandelmethode