begeleiding IVF/IUI/ICSI

Lisa (36 jaar), grafisch vormgeefster

‘Brechtje had ruime ervaring met vruchtbaarheidsbehandelingen en haar kundigheid en persoonlijkheid spraken mij erg aan.’

Ik zat in een ICSI-traject wat een zwaar, zowel mentaal als fysiek, traject is. In het ziekenhuis wordt op een hele medische manier gekeken om mij te helpen, maar totaal niet naar het totaal plaatje (combinatie fysiek en mentaal). In een boek over het ICSI-traject kwam ik in aanraking met acupunctuur. Om zwanger te raken moet je zelf goed in balans zijn en gezien ik dat totaal niet was (door werkdruk en privé) stond ik er open voor om te proberen. Een aanvulling van de Oosterse geneeswijze op de Westelijke medische wereld leek mij daarom een goed idee.

Na een zoekactie op internet had ik een paar acupuncturisten gebeld, maar had bij Brechtje meteen een goede klik. Ik ben down-to-earth en was niet opzoek naar een zweverig persoon. Brechtje had ruime ervaring met vruchtbaarheidsbehandelingen en haar kundigheid en persoonlijkheid spraken mij erg aan.

De eerste paar behandelingen heeft ze vooral gewerkt om mij meer in balans te krijgen. Dit had als resultaat dat ik ook geen enorme buikpijn met opgezwollen darmen meer kreeg, wat achteraf verband had met de stress die ik had. Wat een verademing was dit.

De dag van de terugplaatsing van een embryo is altijd lastig vooruit te plannen, omdat het afhangt van je cyclus. Ik kon pas heel kort van te voren aan Brechtje doorgeven welke dag het was. Ik waardeer daardoor enorm dat ze met mij meedacht en speciaal voor mij haar agenda de ochtend van de terugplaatsing vrijmaakte, zodat ze met een behandeling mij optimaal in balans kon brengen voor de terugplaatsing.
Daardoor ging ik met een gerust gevoel de terugplaatsing tegemoet en met resultaat!! Inmiddels ben ik 21 weken zwanger en voel mij helemaal goed.

Brechtje is iemand met passie voor haar vak en met veel ervaring en kennis op het gebied van acupunctuur. Ik had hierdoor het gevoel in goede handen te zijn. Mocht ik in de toekomst weer acupunctuur nodig hebben, dan zou ik zonder twijfel weer naar Brechtje gaan.

GYNAECOLOGIE

menstruatieklachten, ZWANGERSCHAP, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid, leukorrhea (witte vloed), begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject, herpes genitalis