Verzakking

Ze is bij de huisarts geweest. Al weken heeft ze het gevoel dat haar baarmoeder verzakt. ‘Maar volgens de huisarts is echt niets verzakt, terwijl ik dat wel zo voel.’ Een echo behoort tot de mogelijkheden. ’Maar voor mijn gevoel gaat daar allemaal niets uitkomen en is het meer iets energetisch’.

We maken een afspraak en bespreken haar klachten. Ze beschrijft een trekkend, zwaar gevoel in haar onderbuik. ’Wie of wat trekt er aan je?’, is de vraag die ik stel. En dan weet ze wat er aan de hand is. Tranen springen in haar ogen.

En wat doe je met het gevoel dat je baarmoeder verzakt en dat er iemand aan je trekt? Eerst maar eens de bretels aanreiken, zodat je het omhoog kunt halen. Een fijne puntcombinatie is beschreven door Kiiko Matsumoto: eerst prik je Qichong Maag-30 en daarna Qihu Maag-13. Bij verzakkingen, diarree of moeite hebben met het onthouden van informatie, kan de aarde te poreus zijn. Zie het als de gaatjes van een zeef die te groot zijn. Er gaat een boel energie verloren. Shangqiu Milt 5, het metaalpunt, is de zeef met kleinere gaatjes. Zo krijg je weer energie. Daarnaast maakt Shangqiu Milt-5 het je gemakkelijker om je af te grenzen van anderen. Heb je moeite met het bijeenhouden van je eigen energie, ben je snel geneigd te veel voor anderen te doen (en jezelf even te vergeten), dat biedt dit punt een uitkomst.